Skit in, skit ut

18 juni, 2008

Ja, när ett skitförslag behandlas av okunniga riksdagsledamöter som köper underrättelsetjänstens och FRA:s syn på omvärlden och när de dessutom inte kan motivera vilka hot som är så nära förestående att man måste klubba lagen till varje pris eller ens har en susning om hur tekniken bakom fungerar, så kan det bara bli skit ut.

Jag hoppas att de som högljutt proklamerat sin besvikelse verkligen har det kvar i åtanke när nästa valrörelse kommer igång och de ansvariga får stå till svars för sitt svek. Ännu hellre att de får en rejäl näsbränna när missbruk av lagen uppdagas. Förhoppningsvis förkunnar framtiden sin hårda dom över dagens beslut.

Finns det några som skapar rädsla så är det förespråkarnas ständiga upprepning av diffusa ”yttre hot” utan närmare precisering. Sverige är varken mer utsatt nu än för trettio år sedan, eller vore mer sårbart om propositionen inte fått bifall.

Dagen då en stor bit av den demokratiska kakan skars bort, stampades på och kastades i Stockholms ström vid Helgeandsholmen skrivs till 18 juni 2008.

Staten skall inte i ett fritt demokratiskt samhälle få tillgång till medborgarnas fulla kommunikation.

Så enkelt är det. Oscar Swartz har så rätt.

2 svar to “Skit in, skit ut”


  1. […] och foton, Åsiktstorped, Motbilder #3, Mats Andersson – Ståuppkomiker!, Offentliga affärer, lambda ship-state #3, the real mymlan #3, Azblog, Konc i ett nötskal #3, Klocklös i Tiden – Freudianska fel, Den […]


  2. […] och foton, Åsiktstorped, Motbilder #3, Mats Andersson – Ståuppkomiker!, Offentliga affärer, lambda ship-state #3, the real mymlan #3, Azblog, Konc i ett nötskal #3, Klocklös i Tiden – Freudianska fel, Den […]


Lämna en kommentar